Pedicure

Wat doet de Pedicure

 

Tijdens de pedicurebehandeling wordt allereerst uw huid en de nagels van uw voeten beoordeeld. In overleg met u wordt de geadviseerde behandeling besproken. De voeten worden vervolgens gedesinfecteerd om zorg te dragen voor optimale hygiƫne. Vervolgens zal de pedicure het eelt of de likdoorns verwijderen. De nagels worden op de juiste manier geknipt en de nagelplaten worden gepolijst. Als aanvulling kunt u een ontspannende voetmassage boeken.

 

Welke klachten kunnen voor komen ?

 

Kalknagels/ Schimmelnagels

Kalknagels zijn verdikte nagels, door verhoorning van het nagelbed. Schimmelnagels ook wel kalknagels in de volksmond kunnen verschillende oorzaken hebben zoals schimmels, verstoring van imuumsysteem, diabetes enz. Het is belangrijk dat er goed wordt gekeken naar de oorzaak van de kalknagels om deze goed te kunen behandelen.

 

Eelt

Door druk en wrijving kan er op de voeten eelt ontstaan. Eelt is een laag dode huid die zich opstapeld door de plaatsen waar en verhoogde druk plaats vindt. Ook speelt de aanleg voor eelt mee in dit proces. Tijdens de pedicure behandeling kan het eelt worden verwijderd en kan er gekeken worden naar de oorzaak.

Likdoorn/ Eksterogen

Wanneer het eelt op een drukplek niet meer verder naar buiten kan opstapelen groeit het eelt in een doornvorm naar binnen toe. Dit zorg voor vervelende prikkende pijn op de drukplaats. In de meeste gevallen kan de pedicure deze likdoorn verwijderen en eventueel tijdelijk drukvrij leggen.

 

Kloven

Kloven komen het meeste voor op de hielen. Dit komt door dat de laag eelt verdroogd en deze inscheurt. Bij het verwijderen van kloven wordt de laag eelt verwijderd wat er voorzorgt dat de kloof niet verder kan scheuren.

 

Ingroeiende teennagels

Bij ingroeinde teennagels groeit de nagel in de nagelwal. De meest voorkomende oorzaak van ingroeinde teennagels is het verkeerd knippen van de teennagels. De pedicure kan u hier advies in geven en u begeleiden. Tijdens de behandeling maakt de pedicure de nagels los en legt deze druk vrij.